Japansk cheesecake
Publicerat:
2020-09-18Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 160gfärskost
- 60gstandardmjölk
- 35gsmör
- 15gvetemjöl (med låg proteinhalt 9-10%)
- 15gmajsstärkelse
- 60gäggula (3 st)
- 60gsocker
- 120gäggvita (3 st)
Så lagar du
1. Värm ugnen till 120 grader.
2. Klipp ut en rundel av en bit bakplåtspapper och lägg den i botten på en form med löstagbar botten (18 cm i diameter och 7 cm i höjd). Klipp även en remsa med bakplåtspapper och klä insidan av formen.
3. Värm mjölk, färskost och smör i en liten kastrull, till en slät kräm.
4. Tillsätt mjölet och majsstärkelsen till färskostblandningen. Blanda väl.
5. Tillsätt äggulorna till blandningen. Blanda väl.
6. Vispa en styv maräng på äggvitorna och sockret.
7. Med en slickepott, vänd ned 1/3 av marängen till färskostblandningen. Vänd sedan ned resterande av maräng till smeten.
8. Häll smeten i formen, skaka försiktigt för att eventuella större luftbubblor ska försvinna.
9. Ställ formen i en annan större form och fyll den formen med vatten till en höjd av 2 cm.
10. Baka kakan på den nedersta falsen i ugnen i 50 minuter.
11. Efter 50 minuter höjer du temperaturen till 150 grader och bakar vidare i 10 minuter.
12. Stäng av ugnen och låt kakan vila i 10 minuter. Ta kakan ur ugnen och ur formen.
13. Skär upp en bit av kakan och servera med rårörda eller färska bär.