Jordgubbsglass med solrosflarn
Publicerat:
2017-07-11Tillagningstid:
Än finns det svenska jordgubbar – vi förvandlar dem till smarrig glass. Knapriga flarn med nyttiga solroskärnor fullbordar.
Ingredienser
4portioner
Glass
- 250gfärska jordgubbar
- 1¼dlströsocker
- 1½dlmjölk
- 1½dlvispgrädde
Solrosflarn, 12 st
- 50gsmör
- 50gsolroskärnor
- ¾dlsocker
- 2mskvetemjöl
- 1mskmjölk
Servering
- några extra jordgubbar
- ev citronmeliss
Så lagar du
1. Glass: Rensa jordgubbarna och kör till puré i matberedare. Blanda med socker, mjölk och grädde. Kör i glassmaskin.
2. Solrosflarn: Smält smöret. Rör samman alla ingredienser till en smet. Klicka ut den glest på bakplåtspapper på 2 plåtar. Grädda i 175° ugn 7-8 minuter. Låt kallna och bjud med glassen och några jordgubbar.