Krämig laxsoppa
Publicerat:
2020-12-15Tillagningstid:
Soppan är god och lätt att laga. Den passar vid alla tillfällen då det är många som samlas. En spännande rätt då den går enkelt att variera och tillsätta ingredienser. Receptet är skapat av Irene Wasikkaoja.
Ingredienser
4portioner
- 600glax, i tärningar
- 4morötter
- 4skalade potatisar
- 1purjolök
- 1litervatten
- 2mskvetemjöl + 2 msk smör, till redning
- 2dlcrème fraiche
- 2dlgrädde
- 1paketdjupfrysta gröna ärtor
- salt, svartpeppar och vitpeppar
Till servering
- citronsaft
- dillkvistar
- bröd
Så lagar du
1. Skiva morötterna och tärna potatisen.
2. Skär purjolöken i strimlor. Lägg i en stor gryta.
3. Smula i fiskbuljongen och rör ihop redingen i grytan.
4. Späd med 1 liter vatten och låt småkoka i ca 10 min.
5. Tillsätt crème fraiche och grädde.
6. Tärna laxen och lägg i soppan tillsammans med de gröna ärtorna. Låt den koka upp hastigt så fisken bara blir genomkokt.
7. Smaka av, krydda, pressa i lite citron och strö över dill.
8. Servera med valfritt bröd!