Mandelpaj med vit choklad och bär

Mandelpaj med röda vinbär och vit choklad på toppen.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ta vara på sommarens sista solstrålar och baka härliga pajer fyllda med mandel, vit choklad och sensommarens sista bär och frukter. Detta är garanterat en smakbomb utöver det vanliga.

Ingredienser

6 - 8portioner

Mazarinmassa

  • 345g
    mandelmassa
  • 165g
    smör, rumstempererat
  • 170g
    ägg, ca 3-4 ägg
  • 25g
    vetemjöl

Mördeg

  • 100g
    florsocker
  • 100g
    smör, osaltat
  • 50g
    ägg, ca 1 ägg
  • 200g
    vetemjöl

Montering

  • 100g
    röda vinbär eller andra bär
  • 100g
    vit choklad, hackad

Till servering

  • vispad grädde
  • efter smak
    punsch

Så lagar du

Mazarinmassa

1. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet.

2. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl. Tillsätt mjöl. Blanda väl.

Mördeg

1. I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.

2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda allt till en deg.

3. Låt degen vila i kyl i ca 20 min.

4. Kavla ut mördegen till ca 3 mm och fodra formarna.

Montering

1. Fyll de fodrade formarna med mazarinmassan. Fyll på med bären.

2. Strö över hackad vitchoklad på toppen.

3. Baka pajerna på 175 grader i ca 15-20min.

4. Låt svalna.

Tips

I Go'kväll dekorerar Gustaf sin paj med färska röda vinbär och vit choklad efter att pajen varit i ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!