Mandelpaj med vit choklad och bär
Publicerat:
2019-08-23Tillagningstid:
Ta vara på sommarens sista solstrålar och baka härliga pajer fyllda med mandel, vit choklad och sensommarens sista bär och frukter. Detta är garanterat en smakbomb utöver det vanliga.
Ingredienser
6 - 8portioner
Mazarinmassa
- 345gmandelmassa
- 165gsmör, rumstempererat
- 170gägg, ca 3-4 ägg
- 25gvetemjöl
Mördeg
- 100gflorsocker
- 100gsmör, osaltat
- 50gägg, ca 1 ägg
- 200gvetemjöl
Montering
- 100gröda vinbär eller andra bär
- 100gvit choklad, hackad
Till servering
- vispad grädde
- efter smakpunsch
Så lagar du
Mazarinmassa
1. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet.
2. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl. Tillsätt mjöl. Blanda väl.
Mördeg
1. I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda allt till en deg.
3. Låt degen vila i kyl i ca 20 min.
4. Kavla ut mördegen till ca 3 mm och fodra formarna.
Montering
1. Fyll de fodrade formarna med mazarinmassan. Fyll på med bären.
2. Strö över hackad vitchoklad på toppen.
3. Baka pajerna på 175 grader i ca 15-20min.
4. Låt svalna.
Tips
I Go'kväll dekorerar Gustaf sin paj med färska röda vinbär och vit choklad efter att pajen varit i ugnen.