Mazarin

Mazariner.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.

Ingredienser

10portioner

Mördeg

  • 100g
    florsocker
  • 100g
    osaltat smör
  • 50g
    ägg (ca 1)
  • 200g
    konditorivetemjöl

Mazarinmassa

  • 345g
    mandelmassa
  • 175g
    smör (rumstemp)
  • 170g
    ägg
  • 30g
    konditorivetemjöl

Så lagar du

Mördeg

  1. I en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
  3. Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
  4. Kavla ut mördegen (3 mm) och fodra formarna.

Mazarinmassa

  1. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet.
  2. Tillsätt äggen pö om pö.
  3. Blanda väl.
  4. Tillsätt mjöl.
  5. Blanda massa homogen.

Montering

  1. Fyll de fodrade formarna med massan.
  2. Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna i några minuter.
  4. Stjälp upp och ned. Låt svalna.
  5. Stryk med fondant.

Dela det här receptet med dina vänner!