Mazarin
![Mazariner.](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F31161138.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3Dr1BeDX_Z&w=3840&q=100)
Publicerat:
2021-05-07Tillagningstid:
Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.
Ingredienser
10portioner
Mördeg
- 100gflorsocker
- 100gosaltat smör
- 50gägg (ca 1)
- 200gkonditorivetemjöl
Mazarinmassa
- 345gmandelmassa
- 175gsmör (rumstemp)
- 170gägg
- 30gkonditorivetemjöl
Så lagar du
Mördeg
- I en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
- Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
- Kavla ut mördegen (3 mm) och fodra formarna.
Mazarinmassa
- Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet.
- Tillsätt äggen pö om pö.
- Blanda väl.
- Tillsätt mjöl.
- Blanda massa homogen.
Montering
- Fyll de fodrade formarna med massan.
- Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
- Låt svalna i några minuter.
- Stjälp upp och ned. Låt svalna.
- Stryk med fondant.