Mörkchoklad paletas
Publicerat:
2019-05-10Tillagningstid:
Spännande mexikansk isglass som doppas i mörk choklad och chipotlesalt. Räkna med 8 timmars frystid.
Ingredienser
8portioner
- 300g70% mörk choklad
- 300gvatten
- 105gljus sirap
- 6gsalt
- 2gkanel (nypa)
Doppchoklad
- 200gmörk choklad
- 100gmatolja
Chipotlesalt
- salt och chipotlechilipulver mixad tillsammans
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser och låt dem smälta ihop i en kastrull under vispning.
2. Fyll glassformar med chokladvätskan och frys allt i ca 8 timmar, men helst över natten.
2. Ta isglassarna ur formarna och servera genast. Doppa chokladisglassarna i smält choklad och dekorera ev. med kakaonibs och chipotlesalt.
3. Doppchoklad: Smält mörk choklad och matolja och värm till 45 grader.