Pot de crème på mörk choklad
Publicerat:
2020-10-09Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Pot de créme på mörk choklad är en ljuvlig, fransk dessert! Plockar fram de små chokladkopparna efter middagen, när sötsuget slår till och det finns lite plats kvar i magen.
Ingredienser
4portioner
- 150ggrädde (40 %)
- 150gstandardmjölk
- 65gäggulor (3 st)
- 25gsocker
- 100gmörk choklad (70 %)
Så lagar du
1. Blanda grädde, mjölk, äggulor och socker i en kastrull och sjud till en temperatur av 80 grader.
2. Sila den varma blandningen över den mörka chokladen och rör ihop det hela till en jämn kräm.
3. Häll upp krämen i fyra glas och ställ in glasen i kylen (minst 5 timmar) innan servering.
4. Servera med chokladsås eller sötad vispad grädde på toppen.