Puolipaksu – Mjukkaka

Puolipaksu – Mjukkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett fluffigt och gott bröd som är lätt att baka. Receptet är skapat av Irene Wasikkaoja.

Ingredienser

10portioner

  • 1liter
    havremjölk
  • 1paket
    jäst
  • 2msk
    salt
  • 1dl
    sirap
  • 1påse(ar)
    brödkrydda
  • 1kg
    rågsikt
  • 1kg
    vetemjöl

Så lagar du

1. Värm havremjölken till ca 37 grader och blanda i jäst, salt, sirap och brödkryddor.

2. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Låt degen jäsa under duk i ca 30 min.

3. Dela degen i 5 bitar, baka ut till runda bröd och låt jäsa en stund. Använd gärna kruskavel och picka brödet innan gräddning.

4. Gräddas ca 8 min i 250 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!