Raspados de horchata con fresas
Publicerat:
2019-05-10Tillagningstid:
Raspados är samlingsnamnet på riven is som smaksätts, en otroligt populär dessert i hela Sydamerika och Mexico. Isen blandas med fruktig sirap och sedan toppas allt med olika tillbehör. Jag har valt att göra en raspado på den klassiska risdrinken horchata som älskas av både stora och små. Räkna med 8 timmar för att blötlägga mandlar.
Ingredienser
6portioner
- 130ghyvlad mandel
- 645gvatten
- 180glångkornigt ris
- 1stkanelstång
- 1burk(ar)sötkondenserad mjölk (400 g)
- 1burk(ar)förångad mjölk (400 g)
- 200gfärska jordgubbar
Så lagar du
1. Rosta mandeln i ugn på 170 grader i 8 minuter. Låt svalna.
2. Värm vattnet till 50 grader och slå det sedan över mandeln, kanelstången och riset. Låt stå över natt.
3. Ta upp kanelstången. Blanda ris och mandelmassan med den kondenserade och förångade mjölken. Mixa allt slätt och sila. Ställ in i kyl och låt horchatan bli kall.
4. Mosa jordgubbarna med en gaffel och fördela i de 6 glasen.
5. Fyll på med den rivna isen (så att det toppar glasen). Häll på horchata. Servera med malen kanel och rostade och hyvlade mandlar.