Saffransglass med karamelliserade mandlar
Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Att ha efterrätten klar i frysen är perfekt och den påskgula glassen med knaprig mandel sätter skönt punkt på påskkalaset.
Ingredienser
4portioner
Glass
- 4stäggulor
- 1dlsocker
- 1½tskvaniljsocker
- ½gsaffran (ett kuvert)
- 1tsksocker
- 2½dlmjölk, 3%
- 2dlvispgrädde
Karamelliserade mandlar
- 30gsmör
- 1dlsötmandel, skållade och skalade
- 3msksocker
- ½tsksalt
Så lagar du
Glass
1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ljust och poröst.
2. Stöt saffran i mortel med 1 tsk socker, vispa ner i äggblandningen.
3. Rör i mjölk och grädde. Vispa inte mer, men blanda väl.
4. Kör blandningen i glassmaskin, 30 minuter.
Servera direkt eller ställ i frys till servering.
Karamelliserade mandlar
1. Dela mandlarna.
2. Smält smöret på svag värme, tillsätt mandel, socker och salt. Låt koka ihop under omrörning tills all vätska har kokat in.
3. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna.
Bryt i mindre bitar och fördela över den upplagda glassen.