Shakshuka
Publicerat:
2021-10-08Tillagningstid:
Shakshuka är en lätt, men ändå rejäl, nordafrikansk rätt med rötter från Tunisien. Äggen som pocheras i den doftande tomatsåsen är den perfekta brunchrätten!
Ingredienser
5portioner
- 1mskmatolja
- 1medelstor gul lök, hackad
- 1medelstor röd paprika, hackad
- 3vitlöksklyftor, hackade
- 1burk(ar)krossade tomater (400 g)
- 1tskmalen kummin
- 1tskpaprikapulver
- ½tskröd chilipulver
- ½tsksalt
- ev vatten till spädning
- 5medelstora ägg
Så lagar du
- Börja med hetta upp matoljan i en stekpanna. Fräs alla kryddor i matoljan.
- Tillsätt, vitlök, gul lök och paprika till kryddorna och låt allt fräsa i ca 2 min.
- Tillsätt tomaterna och låt allt nu koka ihop i ca 6 min. Salta och smaka av.
- Knäck i äggen, ett i taget, till tomat- och paprikaragun.
- Lägg på ett lock och låt allt koka varsamt i ca 5 min eller tills äggen blir fasta men fortfarande är rinniga i konsistens. Salta och peppra.
- Servera direkt i stekpannan.