Smakliga spett med halloumi, jordgubbar och mynta
Publicerat:
2017-07-11Tillagningstid:
Lättgjord och fräsch plockmat eller förrätt, som kombinerar ljuvlig sötma, sälta och syra med den blommiga myntan.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 400gjordgubbar
- 200ghalloumi
- olivolja
- 12stträspett
- en nypa salt och nymalen svartpeppar
Dressing
- 3mskolivolja
- 1mskäppelcidervinäger eller hallonvinäger
- en näve finhackad färsk mynta
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Dressing: Blanda olja, vinäger och mynta, smaka av med salt och peppar.
2. Skölj och ansa jordgubbar, skär halloumin i tärningar. Varva på spett, lägg i en form och vänd runt med olivolja, lite salt och peppar.
3. Hetta upp en grill- eller stekpanna, stek spetten några i taget någon minut på varje sida så osten börjar ta färg. Lägg upp på fat och ringla över dressingen.