Sockerfri granola

Sockerfri granola av Alexandra Zazzi.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hemligheten är äpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma.

Ingredienser

  • 1
    grönt äpple
  • 1dl
    havregryn
  • 1dl
    solrosfrön
  • 1dl
    pumpakärnor
  • 1dl
    hasselnötter eller andra nötter (valfritt)
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1msk
    kakaonibs (kakaobitar, valfritt)
  • 1nypa(or)
    flingsalt
  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    kardemumma

Till servering

  • grön bowl (se relaterat recept)

Så lagar du

1. Kärna ur äpplet och mixa det till puré i en matberedare eller med stavmixer.

2. Lägg resten av ingredienserna i en skål och krama in äpplet i någon minut så att allt blir fuktigt av äppelsaften. Strö ut allt på en bakpappersklädd plåt.

3. Grädda i 140 grader i 70–75 minuter (tills det fått färg och är krispigt). Rör om några gånger under gräddningen.

4. Förvara torrt i burk.

Dela det här receptet med dina vänner!