Vaniljbakade äpplen med kanelcrunch

Vaniljbakade äpplen med kanelcrunch

Publicerat:

Tillagningstid:

En lite annorlunda äppeldessert med engelsk inspiration. Kan lagas i förväg och värmas på i 100° ugn.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 5dl
    vaniljsås, hemgjord eller av halvfabrikat
  • 5st
    svenska äpplen
  • 1st
    apelsin, saft och rivet skal
  • 1tsk
    kanel
  • 1msk
    strösocker eller farinsocker
  • 1dl
    granola eller müsli
  • 1dl
    grovhackad mandel

Till servering

  • ev. vispad grädde eller glass

Så lagar du

1. Värm ugnen till 180°. Häll vaniljsåsen i en ugnsfast form, ca 30x25 cm.

2. Halvera äpplena på höjden, kärna ur dem (de behöver inte skalas om de inte är väldigt tjockskaliga).

3. Blanda apelsinskal och apelsinsaft, kanel och socker i en skål. Vänd runt äpplen i blandningen.

4. Lägg äpplena i formen med den skurna sidan uppåt och häll över resten av apelsinblandningen. Strö på granola/müsli och mandel. Baka mitt i ugnen 25-30 min. Täck med folie på slutet om krispet börjar bli för mörkt.

5. Servera desserten lite avsvalnad med en klick vispad grädde eller god vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!