Hector leder efter första åket

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector gjorde sin första start efter OS och storslalomguldet med ett kraftfullt första åk i Lenzerheide. Hon leder knappt före Mikaela Shiffrin.

När Hector, med startnummer sju, nådde målfållan var hon 0,11 före Mikaela Shiffrin som fick en kram av den nära väninnan. Svenskan höll på att åka in i kameramannen i en dramatisk sekvens men hann bromsa upp med ena skidan parerad i luften.

– Man vill inte ha skidorna i närheten av kroppen eftersom kanterna är sylvassa, säger SVT:s expert Pernilla Wilberg.

Tappade tid i sluthanget

Vid den näst sista mellantiden var Hector 0,45 före Shiffrin men en liten miss gjorde att ledningen krympte i sluthanget .

– Hon tappade lite tid på slutet och kanske tog hon lite väl mycket höjd i den sista porten men det är en balansgång, säger Wilberg.

Det är perfekta förhållanden med en hårt preparerad bana med god snötillgång som flödar i solsken i den alpina schweiziska orten. En leende Hector växlade mellan ledarstolen och att ge intervjuer från mixedzone.

Andra åket inleds 13.30 och sänds i SVT1.

Till resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.