Den delade bilden visar två svenska skidåkare. Den vänstra sektionen föreställer en skidåkare i färgglad tävlingsdräkt som signalerar med handen under en tävling. Den högra sektionen visar en skidåkare i en vit overall som sitter i en poisition för en intervju, med en medalj på bröstet och en guldhjälm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cornelia Öhlund var snabbast i andra åket i Flachau. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Cornelia Öhlund bröt tummen för tolv dagar sedan – snabbast av alla i Flachaus andra slalomåk

Uppdaterad
Publicerad

För tolv dagar sedan bröt Cornelia Öhlund tummen.
I kväll var hon snabbast av alla i det andra slalomåket i Flachau och fick länge sitta i ledarstolen.
– Coolt att sitta så länge där, säger hon efter sin tolfteplats.

19-åringa Öhlund, som låg 24:a efter det första åket, stod för ett magnifikt andraåk och fick länge sitta i ledarstolen. Men efter att tolv åkare som var snabbare än henne i det första åket antingen kört ur eller kört i mål på sämre tider fick till slut lämna den.

– Det var lite coolt att sitta så länge där och klättra så mycket! Jag blev väldigt glad och det var en väldigt häftig känsla att se att man kunde åka så fort, säger hon till SVT Sport.

Tränat utan stavar

För blott tolv dagar sedan var det inte lika roligt för Öhlund. Då bröt hon den vänstra tummen under en träning, och har därför inte kunnat träna ordentligt sedan dess. Hon har exempelvis tränat med korta käppar och utan stavar.

Det påverkar henne dock inte nämnvärt under tävling, säger hon.

– Det är väl mer bara att det känns konstigt att hålla i staven, men nu har jag ju vant mig mer och mer. Jag har inte ont när jag åker, men lite efteråt, säger hon.

”Det är väldigt häftigt”

Kvällens resultat är hennes bästa för säsongen, och hennes näst bästa i karriären.

– Det är väldigt häftigt, och väldigt skönt att ta sig in hit. Bara att komma topp 15 i världscupen är väldigt häftigt. Så jag är väldigt, väldigt nöjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.