Laurence St-Germain tar skrällartat VM-guld i slalom

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Laurence St-Germain tar skrällartat VM-guld i slalom Foto: Bildbyrån

Skrällen: Laurence St-Germain vann VM-slalomen framför Shiffrin

Uppdaterad
Publicerad

Sista VM-grenen.

Då kom mästerskapets kanske största skräll där kanadensiskan Laurence St-Germain vann guldet framför suveränen Mikaela Shiffrin.

– Det är helt galet, säger guldmedaljören till Viaplay.

Från det första åket kändes det klart att kampen om guldet stod mellan Mikaela Shiffrin och Wendy Holdener.

Men innan den duon gjorde upp kunde Sara Hector, elva i första åket, åka ner med bästa tid. Men hon fick direkt se sig passerad av norskan Mina Fürst Holtmann. Hector kom på sjunde plats.

– Jag har inte gjort så många bättre placeringar i slalom så det var bra åkning av mig, så utifrån förutsättningarna är jag nöjd, säger Sara Hector till SVT Sport.

Hur summerar du mästerskapet?

– Naturligtvis en besvikelse, men jag får gå härifrån med en härlig liten kick från slalomen.

Kort därefter var det Hanna Aronsson Elfmans tur. Med åttonde bästa tid i det första åket kunde inte 20-åringen förbättra sig i det andra åket och slutade som tia.

Kanadensiska skrällen

När det var dags för Wendy Holdener såg det väldigt bra ut på hennes väg ner för backen. Men halvvägs in i åket grenslade hon och var helt ute ur tävlingen.

Då kändes det som att guldet var Shiffrins. Men rätt tidigt tappade Shiffrin nästan allt av sitt försprång och tappade bara mer och mer under åkets gång. Shiffrin gick chockerande nog i mål som tvåa, bakom kanadensiskan Laurence St-Germain.

– Det är helt galet. Jag flänger runt över allt, jag är inte van med så här mycket media. När jag såg att Shiffrin var tvåa så kunde jag inte tro det, att vinna känns helt overkligt, säger St-Germain till SVT Sport.

28-åringen tog därmed sin första VM-medalj i form av ett guld, innan hon ens placerat sig på pallen i en världscuptävling.

– Jag var glad efter loppet men blev tom i huvudet och undrade om det här verkligen hände. Nu när jag har guldmedaljen så hjälper det, säger St-Germain till SVT Sport.

Shiffrin tog silvret, hennes tredje medalj för mästerskapet, och Lena Dürr knep bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.