Björn Becksmo testade hur bra baskettalangen Marcus Eriksson är från trepoängslinjen. Foto: SVT

Supersviten – 62 raka treor

Uppdaterad
Publicerad

I Sverige är basketdoldisen Marcus Eriksson mest känd för ett klassiskt youtubeklipp där han sätter 52 trepoängare på raken. SVT Sports reporter Björn Becksmo bestämde sig för att testa honom. Skulle superskytten kunna slå det rekordet? Resultatet blev fantastiska 62 treor! Här kan du se hela den mäktiga skottsekvensen.

Trepoängslinjen ligger knappt sju meter från korgen, som i sin tur är 45 cm i diameter och sitter 3,05 meter ovanför golvet.

Utmaningen drar igång och Marcus blir inte bara het, han är som i trans när boll efter boll landar i nätet, utan att de ens rör ringen. Efter fyra och en halv minut kommer missen. Vi har då sen länge tappat räkningen.

Som tur är har fotografen Richard Dolk filmat det hela. Vi vet att det nog kan röra sig om ett nytt rekord. Efter att ha tittat igenom bilderna kan vi konstatera att det är det – 62 trepoängare i rad!

– Jag trodde det var 63 först, men 62 är riktigt bra och ja, nytt rekord.

Kan det vara någon form av Europarekord- eller världsrekord?

– Det vet jag inte, knappast. Jag vet att en kille jag mötte i en trepoängstävling en gång har lagt upp en video där han sätter 135 treor på fem minuter men då hade han två bollar och två returtagare, men jag tror inte han satte 62 i rad.

Vad tänkte du när du satte skott efter skott?

– Som sagt, man ska inte tänka. Det gäller att inte ha något i huvudet, bara skjuta, säger han och ler.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.