Tvådelad bild. Vänster: golfspelare firar. Höger: golfspelare puttar på green.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Lindblad gör en birdie på 16:e hålet – är i delad ledning Foto: IMG Media

Lindblad kvar i toppstriden – delad etta

Uppdaterad
Publicerad

Unga stjärnskottet Ingrid Lindblad fortsätter att imponera.

Efter ännu en stark runda är hon kvar i den absoluta toppstriden i LPGA-turneringen i Los Angeles.

– Det är ganska coolt, säger hon.

Se svenskans birdieputt på 16:e hålet i spelaren ovan.

Med fem birdies och bara en bogey gick Ingrid Lindblad tredje rundan på 68 slag, vilket innebär att hon totalt ligger 17 under par efter lördagen.

Det räcker till en delad första plats, tillsammans med japanska Akie Iwai och amerikanska Lauren Coughlin. De gjorde båda bättre rundor än Lindblad under lördagen, men svenskans fredagsbragd – då hon gjorde sin karriärs bästa runda med hela tio birdies – gör att hon är kvar och slåss om vinsten.

– Det är ganska coolt. Jag har tittat på LPGA i så många år och plötsligt står mitt namn där, säger Ingrid Lindblad till turneringens reporter, om att se sitt namn på ledartavlan.

”Måste fortsätta spela bra”

25-åringen är stolt över hur hon hanterade den ökade pressen efter fredagens drömrunda. Och inför söndagens fjärde och avslutande runda lär temperaturen skruvas upp ytterligare.

– Jag tror att jag måste stanna i min egen bubbla lite, inte gå för långt fram i tanken. Självklart är målet att vinna men jag kan inte vinna i kväll eller på första hålet i morgon, säger hon och fortsätter:

– Jag måste försöka stanna i nuet och fortsätta spela bra.

Lindblad blev proffs i somras efter en succékarriär som amatör och via fortsatta framgångar på Epson Tour – där hon bland annat vann en tävling – kvalificerade hon sig för LPGA-touren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.