”Bulan” tillbaka i Luleå – Brynäs vann

Brynäs tog tre viktiga poäng i kampen för att undvika kvalspel genom att bortaslå Luleå med 3-0 i SHL-hockeyn på fredagskvällen. Särskilt skön var segern Thomas ”Bulan” Berglund.

– Det är en skön seger. Vi har varit lite sargade. Vi gör en bra bortamatch, säger ”Bulan” till C More.

Det här var första gången ”Bulan” var tillbaka i sin gamla hemmaarena sedan han tog över som huvudtränare för Brynäs för en månad sedan. Med bara två segrar bakom sig i den rollen stod naturligtvis en trepoängare på önskelistan för ”Bulan”.

Taktiken tycktes vara att inte göra några misstag och bryta Luleås uppspel i mittzonen.

Det bidrog till att första perioden blev tam utan några riktigt vassa målchanser för något av lagen.

I början av andra perioden hade Brynäs flyt när Oskar Lindblom slängde in en halvhård puck mot Luleåkassen. Den trasslade sig förbi Daniel Larsson, gled lös över mållinjen och gav Gävlelaget ledningen.

Brynäs tog sedan över matchen och parkerade långa stunder i Luleås försvarszon. Mot slutet av perioden såg orken ut att tryta för gästerna och norrbottningarna kunde slingra sig ur greppet.

Sedan blev det ombytta roller. Johan Harju och bröderna Cam och Chris Abbot i hemmalagets förstakedja utmanade Johan Holmqvist i målet gång på gång. Men ”Honken” höll tätt med en blandning av tur och skicklighet.

I slutrundan jagade Luleå för att få en kvittering men Brynäs försvarade sig skickligt.  Efter halva utökade Gävlelaget sin ledning till 2-0 vid en kontring.

Bill Sweatt hittade från kanten Anton Rödin som kom i hög fart rakt mot målvakten. Rödin direktsköt stenhårt och snyggt högt i målet.

Luleå tvingades nu flytta upp sitt spel ytterligare, men i ivern att komma ikapp drog laget på sig utvisningar.

I slutet tog norrbottningarna ut målvakten och anföll med sex utespelare. Det slutade med att Bill Sweatt kunde göra 3-0 till Brynäs i tom bur.