• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: SCANPIX

”Föregångare som sportkommentator”

Uppdaterad
Publicerad

-Genom kunskap, snabbhet och sitt språk gjorde Lars-Gunnar sporten på ett underhållande sätt, konstaterar Kjell Andersson, evenemangschef och mångårig medarbetare på SVT Sport.

-Som sportkommentator var han en föregångare, säger Andersson om mannen som bjudit på en mängd klassiska referat men ändå är mest känd för att ha startat legendariska Tipsextra.

-Tipsextra var början på direktsänd fotboll på allvar. Tillsammans med tipskupongen blev det underhållning. Det var motsvarigheten till Vinterstudion, en lägereld, säger Andersson.

Lars-Gunnar Björklund

Det är många vänner och kolleger som minns Lars-Gunnar Björklund med värme. Tommy Engstrand var barndomsvän med Björklund och stod honom nära hela livet.

-Jag gråter nu. En stor del av mitt liv försvann när min bästa vän är borta, säger Engstrand till Expressen.

Även Arne Hegerfors minns kollegan och vännen Lars-Gunnar Björklund:

-För mig är han den viktigaste personen i mitt liv, vid sidan av min familj. Det var en extrapappa och storebror samtidigt. Han är i fullständig särklass den viktigaste personen i mitt yrkesliv. Utan honom hade jag inte varit den jag är.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lars-Gunnar Björklund

Mer i ämnet