Imad Khalili vann årets skytteliga i allsvenskan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Helsingborgs Khalili tog skytteligasegern

AIK hemmaslog Helsingborg med 2-1. Matchen speglar Helsingborgs tunga höst i allsvenskan. Men Imad Khalili kan glädjas åt att matchens sista skott gav honom skytteligasegern.

Helsningborg skapade inte många direkta farligheter. AIK öppnade i ett högre tempo och efter tio minuter nickade Kennedy Igboananike in 1-0. I slutet på första halvleken satte Robin Quiason AIK:s 2-0-mål.

Helsingborg lyckades få en straff i 92:a matchminuten. En straff som innabar att straffskytten Khalili gick upp i ensam skytteligaledning.