Emma Johansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Emma Johansson om VM:s säkerhetsarbete i spelaren ovan. Foto: TT

SVT:s expert Emma Johansson om dödsfallet under cykel-VM: ”Familjen vill att VM ska fortgå”

Uppdaterad
Publicerad

Cykelvärlden är i sorg efter ännu ett dödsfall mitt under VM i Zürich.

Efter att Muriel Furrer, 18, omkommit riktas nu blickarna mot säkerheten inom cykelsporten.

– Det är så himla tragiskt. Jag blir väldigt illa berörd. Familjen vill att VM ska fortgå, för det hade hon också önskat att det skulle göra, säger SVT:s expert Emma Johansson.

Furrers dödsfall är det tredje under tävling på drygt ett år inom cykelvärlden, efter att norske André Drege och schweizaren Gino Mäder omkommit efter krascher. Schweiziskan Muriel Furrers dödsfall under U23-VM i Zürich lägger en mörk slöja över mästerskapet.

– Jag hade precis satt mig på flyget faktiskt, för att komma över till Stockholm (för att kommentera VM), så läste jag om att hon hade gått bort. Det är så himla tragiskt. Jag blir väldigt illa berörd. Vi är en stor familj som håller samman speciellt, vid sådana här tillfällen så blir det väldigt, väldigt starkt, säger SVT:s expert Emma Johansson.

Hör Emma Johansson om VM:s säkerhetsarbete i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.