• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Inrikesministern bekräftar: Avvärjt misstänkt dåd mot OS i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps under tisdagen misstänkta för att ha planerat dåd mot OS i Paris.

Det skriver nyhetsbyrån AP.

Under onsdagen meddelade åklagarmyndigheten i Paris att en 40-årig rysk man greps i sin lägenhet, enligt AP.

Anledningen är att han misstänks för att utföra underrättelsearbete på uppdrag av en främmande makt. Polisen ska, efter en husrannsakan, ha hittat föremål som gett upphov till misstanke för skada på de olympiska spelen.

OS i Paris 2024

Nyheten kom kort efter att inrikesministern Gérald Darmanin bekräftat för TV-kanalen BFMTV att en 18-årig man arresterats i Gironde i sydöstra Frankrike under tisdagen misstänkt för att ha planerat en ”våldsam aktion” mot OS.

– Vi arbetar fortfarande med det här fallet, sade inrikesministern till kanalen och poängterar att man inte har fastställt att den unge mannen haft som avsikt att attackera spelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet