En misstänkt väska hittades i närheten av Parc des Princes, där Spanien och Uzbekistan ska mötas i fotboll under onsdagen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bomblarm i OS-området i Paris – misstänkt väska hittad

Uppdaterad
Publicerad

Redan den första dagen av OS-tävlingar i Paris skakades arrangemanget av ett bomblarm.
En misstänkt väska hittades mellan tennisarenan Roland Garros och fotbollsarenan Parc des Princes – där Israel ska spela fotboll senare i dag.
Området spärrades då av, skriver den tyska tidningen Bild.

Bild skriver att det finns en misstanke om sprängämnen på platsen, och att även boende i området är stoppade från att gå in till sina hem i området.

Redan klockan 15.00 i dag ska den första OS-matchen avgöras på Parc des Princes, där Paris Saint-Germain normalt sett spelar. Då ska Spanien och Uzbekistan mötas i fotboll.

OS i Paris 2024

21.00 i kväll är det tänkt att Israel ska möta Mali på samma arena, och på grund av läget i Israel är säkerhetspådraget enormt inför matchen.

Det har rapporterats om flera hot mot de israeliska OS-idrottarna.

En dryg halvtimme efter att Bild rapporterade om händelsen har inga stora franska medier eller några större internationella nyhetsbyråer rapporterat om det rapporterade bomblarmet. Men på bilder från internationella bildbyråer syns många poliser utanför arenan, inför matchen mellan Spanien och Uzbekistan.

En kvart innan matchstart kunde man även se på tv-bilder från arenan att läktarna började fyllas på, och spelarna hade varit ute och värmt upp som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet