OS

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör IOK:s ordförande Thomas Bach om samarbetet med Saudiarabien Foto: Bildbyrån.

Historiska beskedet: OS i e-sport 2025

Uppdaterad
Publicerad

OS i e-sport blir verklighet.

2025 kommer de första spelen att hållas i Saudiarabien.

– Vi har chansen att inspirera till nya drömmar och nya ambitioner för miljontals runt om i världen, säger Prins Abdulaziz bin Turki al Faisal i ett uttalande.

Internationella olympiska kommittén meddelar att e-sporten kommer att att falla under IOK:s paraply men att det kommer att vara tydligt skilt från de olympiska spelens organisatoriska och finansiella modell.

Ett tolvårigt avtal har skrivits med Saudiarabiens olympiska kommitté – det är också oljenationen som kommer att stå som värd 2025.

– Detta är verkligen en ny era för IOK där vi hänger med i den digitala revolutionens takt, säger IOK:s ordförande Thomas Bach i ett uttalande.

”Återspegling unga människors värld”

Idrottsminister och ordförande för Saudiarabiens olympiska kommitté, prins Abdulaziz bin Turki al Faisal ser det som en stor möjlighet att inspirera till nya drömmar och ambitioner för miljontals runt om i världen.

– Vårt engagemang är en återspegling av den värld våra unga människor lever i. Vi tror att det är den ultimata äran att få representera sitt land i ett OS, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.