Jenny Carlson är klubblös inför OS.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Carlson är klubblös inför OS – hintar om framtiden. Foto: Bildbyrån.

Jenny Carlson är klubblös inför OS i Paris – ny klubb på gång

Uppdaterad
Publicerad

Hennes klubb ZRK Buducnost hotas av nedläggning och har brutit hennes kontrakt.

Men inför Sveriges öppningsmatch i OS utstrålar Jenny Carlson lugn.

– Jag har en bra dialog med andra klubbar och nu handlar det om smådetaljer så jag hoppas det ska vara på plats snart, säger Carlson till SVT Sport.

För bara några veckor sen stod hon som klubblös. Nu antyder Jenny Carlsson att hon har ett nytt kontrakt på gång och erkänner att det är skönt att komma till OS-byn i Paris och vara trygg i att hon kommer spela klubbhandboll när säsongen drar igång.

– I början blir man lite chockad och orolig för vad som ska hända, ska man behöva gå ner i nivå och allt vad det är men jag har ändå från start haft ganska bra möjligheter så det har jag ändå känt mig lugn i.

OS i Paris 2024

Den montenegrinska klubben ZRK Buducnost skulle storsatsa men nu riskerar den anrika klubben att läggas ner.

Det byggföretag som gått in som storsponsor har dragit sig ur samarbetet. För att rädda klubben har man valt av bryta kontrakten med utländska stjärnvärvningar – en av dem är Jenny Carlson.

– De försöker göra det de kan för att rädda den klubben – och det har jag respekt för, den har funnits så länge att de vill göra det de kan. Det var något jag såg fram emot att göra men ibland händer sådant här.

OS i Paris blir Jenny Carlsons andra med landslaget.

– Förra OS kom jag in lite som en outsider, inte så många som visste vem jag var både i landslaget och andra landslag. Nu blir det något helt annat, när andra vet blir det tuffare att spela. Men det tycker jag bara är kul.

I sin roll vill hon bidra både i anfall och försvar.

– Ibland kan jag se vad som funkar bakåt också med mina anfallsögon. Alltid när jag sitter på bänken har jag lite koll på motståndarbänken och vad som händer där, säger Jenny Carlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet