Foto: Scanpix

Larsson körde upp sig till nionde

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Larsson körde upp sig efter en försiktig start och slutade nia i VM:s tempolopp över 56,8 km i Florens. Tony Martin tog sitt tredje raka tempo-guld.

– Det får väl vara okej tycker jag. Det var ungefär vad jag kunde ha förväntat mig faktiskt. Det gick lite fortare än vad det brukar göra på de här riktigt platta tempoloppen, säger Gustav Larsson till TT.

Svensken, som tog OS-silver på distansen 2008, ställde sig upp på upploppet och trampade ur de sista krafterna ur kroppen. Och tog då en tidig ledning med vinnarstol.

Cykel-VM 2013

Landslagets sportchef Jonas Ljungblad är mer generös med omdömet:

– Sett till året och de senaste mästerskapsplaceringarna är det ett steg tillbaka mot toppen. Utan tvekan, säger Ljungblad.

Tony Martin tog sitt tredje raka tempoguld efter att ha varit överlägsen. Hans segermarginal var 46 sekunder och medelhastigheten 52,9 km/timmen.

– Jag fick ge mer än hundra procent i dag och det var en stor fördel att starta sist, säger Martin till arrangörerna och tackar sitt team.

– Jag var även väl förberedd, säger Martin.

Tysken trampade på de tyngsta växlarna och höll kroppen stilla över cykeln. Fabian Cancellara försökte utmana men fick även ge sig för Bradley Wiggins i kampen om silvret.

Till resultaten

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Cykel-VM 2013

Mer i ämnet