Modo inställt på krig i SHL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelas första matchen i bäst av sju i SHL-kvalet mellan Vita Hästen och Modo. SHL-laget inleder på hemmaplan och slipper Norrköpingslagets målvaktsstjärna Axel Brage.

– Det gäller att vi är förberedda på ett krig och är beredda att gå in i varje kamp där vi inte får tro att bra lägen ska dyka upp. Vi måste skapa våra lägen genom hårt arbete, säger Modos assisterande tränare Henrik Gradin till Ö-viksklubbens hemsida.

SHL-jumbon Modo har alla spelare friska och får gälla som storfavorit mot Vita Hästen. Norrköpingslaget är nykomling i allsvenskan och blev klart för direktkval till SHL efter att ha blivit tvåa i den allsvenska slutspelsserien.

SHL

Tungt avbräck för Vita Hästen

Vita Hästen har drabbats av ett tungt avbräck inför kvällen. Lagets målvakt Axel Brage är skadad och kan inte medverka i matchen i Örnsköldsvik.

– Vi tog beslutet under förmiddagen, bekräftar assisterande tränaren Mikael Johansson för Norrköpings Tidningar.

Brage hade den högsta räddningsprocenten, 92,72, av samtliga målvakter under den allsvenska grundserien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet