Tinne Vilhelmson-Silfven på hästen Don Auriello. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tinne försvarade sin titel

Uppdaterad
Publicerad

Tinne Vilhelmson Silfvén nådde inte i närheten av förra årets eleganta uppvisning, den som gav nytt svenskt rekord (84,700) i kür. Men en ny seger räckte ritten till i söndagens tävling.

Med 81,850 procent försvarade dressyrstjärnan titeln på Don Auriello. För åttonde gången klev hon över 80-strecket, trots några små missar.

– Jag är jätteglad, han kändes fin, men trampade eller slog till sig själv en gång. Det är en helt fantastisk häst, säger Vilhelmson Silfvén.

Stockholm Horse Show

Tinne och Anton vann även ifjol både Grand Prix-klassen och Küren, att i år på nytt stå som segrare i båda världscuptävlingarna i Globen är något den svenska världssexan värdesätter högt.

– Det känns så härligt att jag kunde få göra om det, det känns nästan ännu större. Anton är så fin att rida där inne och det är jätteroligt, säger Tinne till SVT Sport och erkänner att favoritskapet på hemmaplan idag gav lite extra press.

”Lite nervös”

– Först innan jag började rida var jag lite nervös men när jag väl började rida fram så kändes Anton helt fantastisk så då tyckte jag att jag kom till bra ridning, berättar Tinne.

Direkt efter sig hade hon den holländska duon Edward Gal på Voice och Hans Peter Minderhoud på Romanov. De belönades av domarna med 79,275 och 78,850.

Leder världscupen

Segern gav Vilhelmson Silfvén 20 poäng och hon leder nu världscupen med 54 poäng, vilket borde innebära att hon redan nu är klar för världscupfinalen i Lyon i April.

– Jätteskönt naturligtvis, nu kan jag bara koncentrera mig på Anton och hans utveckling och inte jaga poäng, säger Tinne till SVT Sport.

Malin Hamilton på Fleetwood nådde 73,675 och slutade som näst bästa svenska på åttonde plats. Fina världscuppoäng tog även Jeanna Högberg på Liza Minelli, en åttondeplats efter personbästa med 73,475.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Horse Show

Mer i ämnet