Augustsson GP-tvåa i Globen

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Augustsson hade chansen att vinna Stockholms Grand Prix-hoppning, men fick nöja sig med en andraplats efter ett nedslag. Gerco Schröder vann.

– Hon hoppade ändå jättefint idag, säger Augustsson till SVT Sport.

Holländaren Gerco Schröder vann Stockholms Grand Prix-hoppning. Nio av startfältets 18 ekipage gjorde upp i omhoppningen. Världsåttan Schröder  och 10-årige hingsten Callahan var enda ekipaget som noterade två felfria rundor över hindren på 1.55m.

– Han gjorde det bra, trots att han inte har så mycket erfarenhet från den här nivån, säger Schröder till SVT Sport.

Stockholm Horse Show

Svenskan Angelica Augustsson var sist ut i omhoppningen och hade chansen att snuva Schröder på segern, men fick ett nedslag med Mic Mac och slutade tvåa.

För Augustsson kändes det speciellt eftersom det här var sista tävlingen med Mic Mac.

– Ja. Både i fredags och idag hade hon snabbast tid och ett ner, så det känns som att hon förtjänade att vinna idag, säger hon.

Fransmannen Kevin Staut kom trea med Quismy des Vaux.

Malin Baryard-Johnsson som vann tävlingen ifjol, rev ett hinder i grundomgången på Tornesch och gick inte vidare till omhoppningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Horse Show

Mer i ämnet