Sha'Carri Richardson om Mondos omtalade gest: ”Gjorde sin egen twist”

Uppdaterad
Publicerad

Sha'Carri Richardson är känd för att göra gester vid mållinjen.

Hennes vän Armand Duplantis gest mot Karsten Warholm blev också omtalad:

– Han gjorde sin egen twist, säger Sha'Carri Richardson till SVT Sport.

Hör Richardson om Mondos kaxiga målgest i spelaren ovan.

Richardson tog i går revansch efter förlusten på 100 meter i OS mot Julien Alfred genom att vinna 100 meter på Diamond League i Zürich. Hon vann på tiden 10,84.

I förrgår mötte hennes collegegvän Armand Duplantis norrmannen Karsten Warholm i en hajpad duell på just 100 meter och superstjärnan var imponerad.

– Mondo, Mondo, Mondo. Inte bara är han en fantastisk idrottare och individ men också en fantastisk supporter som alltid är snäll och vad som än händer är han fantastisk. Han låter mig alltid få veta att jag är bra på det jag gör.

Var du överraskad över hur han sprang igår?

– Nej, nej. Jag har tränat runtomkring Mondo och jag vet att han – vad han än gör – är en tävlingsmänniska. Han skulle kunna vara fantastisk även på det. Jag har vetat om det (att han är snabb) men nu vet hela världen om det.

Armand Duplantis och Sha'Carri Richardson gick college tillsammans på Louisiana State University.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.