Armand Duplantis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armand Duplantis vann utan att ta sex meter: ”Jobbigaste tävling jag gjort” Foto: SVT

Armand Duplantis vann men helt slut efter duellen: ”Bara stavhopp i framtiden”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter duellen med Karsten Warholm vann Armand Duplantis stavhoppet i Zürich på 5,82. Det var första gången han vann på under sex meter den här sommaren. Nu blir det inga fler dueller utan enbart stavhopp i framtiden.

– Det var tufft. Det kanske var den jobbigaste tävling jag gjort genom tiderna. Det känns som om jag blivit överkörd av ett tåg, jag var helt slut och jag kände mig skit men jag fixade segern och kan inte klaga, säger Duplantis till SVT Sport.

Han hade dålig sömn också.

– Jag var uppe hela natten, en svår natt, och försökte köra isbad. Men allting kände jättebra tills adrenalinet gick ner och då började jag känna att hela kroppen var helt slut. Kanske var kroppen chockad, förklarar Mondo.

”Ångrar inte duellen”

Nu blir det inga fler dueller av jippokaraktär.

– Det var skitkul med duellen och jag ångrar den inte, har inte fått så många sms sedan OS, men jag ska bara köra stavhopp i framtiden, säger Duplantis.

Sam Kendricks blev tvåa på samma höjd, 5,82 och bägge fortsatte att hoppa på 6,02 där Kendricks fick tre rivningar. Duplantis gjorde två misslyckade försök och avstod sedan sitt tredje försök.

”Jag är stolt över Mondo”

– Jag är stolt över Mondo att han kan hålla ihop det så bra. Jag hade hoppats på att få med mig 6,02 och kunna vinna en Diamond League-tävling när han var trött, säger Kendricks till arrangören.

Det blev totalt bara fyra hopp för Duplantis dagen efter duellen på 100 meter mot Warholm.

Det var besvärliga förhållanden med kyla och regn. OS-trean Emmanouil Karalis fick exempelvis inte ens med sig någon höjd utan rev ut sig på ingångshöjden 5,42.

KLIPP: Se hoppet som gör att Duplantis säkrar segern

Armand Duplantis

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hoppar Armand Duplantis över 5,82. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.