Segerhöjden stannade på 1,96 för Yaroslava Mahuchikh.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Segerhöjden stannade på 1,96 för Yaroslava Mahuchikh. Se hoppet i spelaren ovan. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT

OS-mästaren Yaroslava Mahuchikh i busvädret: ”Vägrade hoppa efter 2,01”

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhoppet avgjordes under tuffa förhållanden med ösregn. OS-mästaren Yaroslava Mahuchikh var illa ute men tog sig samman och vann på 1,96.

– Jag vägrade hoppa på fler höjder efter 2,01, säger ukrainskan.

På 1,93 hade ukrainskan två rivningar men flög sedan högt över i sitt tredje försök vid Diamond League-galan i Zürich.

– Min starka inställning gjorde att jag kunde ta 1,93 och fokusera på 1,96. Jag försökte intala mig att jag skulle vinna bara jag fortsatte att hoppa och jag ville inte sluta sexa eller sjua i en Diamond League-tävling, säger Mahuchikh till SVT Sport.

Regnet och kylan gjorde att det blev en speciell tävling, där resultaten blev därefter. Det fanns inte på kartan att hon skulle försöka attackera sitt eget världsrekord på 2,10 från i somras.

”Rikta fokuset på höjdhoppet”

– Till slut bestämde jag mig för att vägra hoppa på fler höjder efter 2,01 eftersom jag har en tävling kvar (Diamond League-finalen i Bryssel) och jag vill fortsätta att vara skadefri och redo för den, säger 22-åringen.

I nästan varje intervju kommenterar hon kriget i hemlandet Ukraina.

– Mitt hjärta finns i Ukraina där det varit stora raketattacker mot Poltava och Lviv och jag försökte bara att rikta fokuset på höjdhoppet där det var härligt att känna den fina stämningen på arenan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.