Sverige vann mot Gibraltar

Se målvaktens grova miss mot Sverige i kvalet till U21-EM Foto: TV4 Play

Sverige krossade Gibraltar i kvalet till U21-EM

Gibraltars Harry Victor hade en tung kväll.

Målvakten stod för en jättetavla och släppte in nio (!) mål när Sverige gick på knock.

– Det var otroligt kul, säger Jusef Erabi till SVT Sport.

Se målvaktens tabbe i spelaren ovan.

Sverige vann med hela 9-0 i kvalet till U21-EM 2025. Redan efter två minuter placerade Daniel Svensson in 1-0.

Sedan följde några målrika minuter. Hammarbys Jusef Erabi, 21, gjorde både 2-0 och 3-0 efter 17 minuters spel.

I halvtid var ställningen hela 5-0 efter två mål av Hugo Bolin, 21. 5-0 målet stack ut då Gibraltars målvakt Victor lämnade sitt straffområde och missade bollen totalt.

Inhopparen Matteo Perez Vinlöf gjorde sedan två mål i den andra halvleken och slutsiffrorna skrevs till 9-0.

– Vi gick in i den här matchen med ett mindset att det är ett riktigt bra lag. Då blir det mer tävlingsinriktat och vi blir påkopplade. Det är lätt att gå i fällor och underskatta laget, säger tvåmålsskytten Erabi.

Nära rekordet

Sverige gick för rekordet som är 10-0 (mot Armenien 2020).

– Jag hade ingen aning om rekordet när jag var ute på plan. Vi jagade 10-0-målet. Det var segt att vi inte fick in den. Därför var jag lite besviken efter matchen, fortsätter Hammarbyanfallaren.

Besviken efter 9-0?

– Vi hade kunnat göra fler än nio, säger han med ett leende.

I och med segern ligger Sverige på en tredje plats med 13 poäng – tre poäng bakom tvåan Georgien.

Ettan i gruppen går direkt till mästerskapet. Även de tre bästa grupptvåorna direktkvalificeras. Resterande sex grupptvåor gör upp om tre platser i ett play off.