Jonas Rouhi

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han har debuterat i Juventus och skrivit a-lagskontrakt – möt svenske doldisen Jonas Rouhi. Foto: Bildbyrån/SVT

Möt svenskdoldisen i Juventus: ”Inte känt nån hajp”

Uppdaterad
Publicerad

Han har debuterat i storklubben Juventus och nyligen skrivit på ett fyraårskontrakt.

Ändå går 20-årige Jonas Rouhi under radarn.

– Uppmärksamheten är heller ingenting jag strävar efter. Fotbollen först, säger han till SVT Sport.

Se mötet med Jonas Rouhi i spelaren ovan.

I den andra omgången i Serie A fick Jonas Rouhi till slut göra sin debut i Juventus. Vänsterbacken kom in med 13 minuter kvar mot Hellas Verona – bara veckor efter att han skrivit ett fyraårskontrakt med klubben.

– Självklart har det varit många Juventus-fans som har skrivit men annars har det inte varit någon jättehajp kring det. Vilket är okej, det är ingenting jag söker. Fotbollen kommer först, sen kommer allt annat.

Rouhi är uttagen till U21-landslagets EM-kvalsamling där man på fredag först tar sig an Gibraltar på hemmaplan och där Moldavien väntar fyra dagar senare.

– Våra chanser att ta oss till EM är stora. Vi har en bra trupp, en bra matchplan och gör vi som förbundskaptenen säger kommer vi ta oss dit.

Hör också Rouhi berätta om känslorna i debuten, möjligheten att välja mellan tre olika landslag och hur han vill förvalta föräldrarnas förtroende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.