Kylian Mbappé sitter på avbytarläktaren, klädd i en ljusblå jacka med lagets emblem. I bakgrunden kan man skymta andra spelare i klubbens träningsoveraller.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Sport går igenom turerna kring Mbappés Stockholms-besök. Foto: MOHAMMED BADRA

Uppgifter: Kylian Mbappé anklagas för våldtäkt i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsstjärnan Kylian Mbappé är skäligen misstänkt för våldtäkt under ett besök i Stockholm, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Kylian Mbappé spelade inte landskamper för Frankrike i veckan. Istället dök han upp i Stockholm och sågs bland annat lämna en nattklubb.

Handlingar som SVT Nyheter tagit del av visar att en våldtäktsanmälan upprättats efter fotbollsstjärnans Sverigebesök.

– Brottsanmälan som är gjord till polisen handlar om en våldtäkt begången den 10 oktober på ett hotell i centrala Stockholm, säger Marina Chirakova, senior åklagare på Åklagarmyndigheten

Uppgifter till SVT Nyheter gör gällande att Kylian Mbappé är skäligen misstänkt för våldtäkt. Vilket är den lägre misstankegraden.

Expressen var först att berätta om anklagelsen.

”Fake news”

Kylian Mbappé har kommenterat uppgifterna på X: ”Fake news”, skriver fotbollsstjärnan.

Även Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps kommenterar anklagelsen.

– Jag tar avstånd från det, men det är klart att det inte är bra för det franska landslaget, säger Deschamps enligt RMC Sport.

Kylian Mbappé är för tillfället i Madrid där han under måndagen tränade med sitt lag Real Madrid. I dag ska laget träna igen och enligt Le Figaro finns det inget som tyder på att Mbappé inte skulle medverka.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.