Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Westman närmar sig en comeback. Foto: Bildbyrån

Frida Westman om tankarna efter knäskadan: ”Hur ska jag orka?”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Westman börjar närma sig comeback efter sin knäskada.

Hon hoppas kunna tävla om en månad – och siktar på VM i februari.

Men i början var det jobbigt för den svenska backhoppningsstjärnan.

– Först sa de att det var en korsbandsskada, då var det väldigt jobbigt, berättar hon.

Frida Westman skadade knäet i samband med världscuptävlingen 6 november i polska Wisla – i samma tävling som hon tog sin första pallplats i karriären.

Efter operation visade det sig att det ”bara” var en meniskskada, vilket var positivt då det fanns farhågor om att hon även hade skadat korsbandet.

”Var jobbigast i starten”

Nu har hon varit igång med träningen i över en månad, och hoppas kunna tävla igen i slutet av januari, och siktar på att kunna vara med i VM i februari. Men hon erkänner att det varit jobbigt att vara knäskadad för tredje gången i karriären.

– Det var jobbigast i starten, då det var mycket fram och tillbaka vad det var för skada. De sa ju först det att det var en korsbandsskada, då var det väldigt jobbigt. Men sen har det gått bättre och bättre, säger 21-åringen till SVT Sport.

Det är ju din tredje knäskada, har du tvekat kring om du ska orka fortsätta?

– Den första gången var det självklart. Andra gången var det lite sådär: ”Ska jag orka?” Men jag tänkte ganska snabbt att jag är ung och så. Men efter den här tredje, då tänkte jag att ”Om det är en korsbandsskada, hur ska jag orka? Mest mentalt och så vidare.

– Men så tänkte jag att jag är ju fortfarande ung, och så var det ju lite otur. Så jag känner att jag inte har lust att ge upp nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.