Maren Lundby gör comeback Foto: Bildbyrån

Då gör Maren Lundby comeback i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att hon tvingades stå över OS i Peking var det oklart när OS- och VM-guldmedaljören i backhoppning, Maren Lundby, skulle kunna tävla igen. Nu står det klart att stjärnan är tillbaka i backen igen nästa helg i världscuptävlingen i WIsla.

– Jag hoppas detta bara är början på något väldigt bra, skriver hon på Facebook.

Det var i oktober 2021 som Lundby, flerfaldig VM-medaljör och OS-mästare i Pyeongchang 2018, kom med beskedet att hon står över säsongen – och OS i Peking.

Då hade hon kämpat med stora problem efter att bland annat på ha pressat sig ned i vikt för att tävla, och behövde tid för att ta hand om sig själv och sin kropp.

Men nu är hon alltså tillbaka. Världscuptävlingen i Wisla blir hennes första sedan VM i Oberstdorf i mars 2021.

– Mitt mål för helgen är att få lite tävlingsträning, få några bra hopp och slåss om en topp 15-placering. Jag är inte riktigt där jag vill vara ännu, men jag är väldigt glad över att vara tillbaka och se att allt hårt arbete börjar ge resultat. Allt som allt hoppas jag att detta bara är början på något väldigt bra, skriver Lundby på Facebook.

ARKIV: Maren Lundby tar guld (3 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.