Sandvikens AIK vann premiären borta mot AIK. Foto: TT Nyhetsbyrån

Försäsongen har kantats av krisrubriker.

AIK:s insats i säsongspremiären mot SM-guldkandidaten Sandviken lovade dock mer.

Det blev visserligen förlust med 6–3 – men AIK visade prov på fin moral.

AIK Bandys ekonomi är i gungning. Klubben har haft problem med löneutbetalningar och dras med skulder hos Kronofogden. Föreningen har den här säsongen på sig att reda ut det negativa överskottet och har på grund av detta tvingats göra sig av med tunga namn som Erik Pettersson, Andreas Bergwall och Daniel Mossberg samtidigt som de förhandlat om, och sänkt, många av de kvarvarande spelarnas löner.

Förutsättningarna inför kvällens elitseriepremiär hemma mot Sandviken var med andra ord inte de bästa och värre skulle det bli. Efter 35 spelade minuter var ställningen 4–0 till gästerna, efter bland ett mål av Mossberg, och de såg ut att gå mot en övertygande seger.

Men AIK ville annorlunda och trots ytterligare ett Sandviken-mål hade de moral nog för att reducera tre gånger om och göra match av det hela.

Närmare än så kom de dock aldrig även om de skapade gott om målchanser i den andra halvleken. Effektiviteten var emellertid inte på topp och i stället för ytterligare en reducering tvingades de se på när Hannes Edlund satte spiken i kistan i den 83:e minuten med sitt 6–3-mål.