Villas målkung Christoffer Edlund slog till med åtta mål i seriepremiären. Foto: TT

Skyttekungen hade show i premiären – gjorde åtta mål

Villas Christoffer Edlund vann skytteligan i elitserien förra säsongen med 72 mål.

Och i seriepremiären visade Edlund att målformen är intakt – när han gjorde åtta mål på nykomlingen Örebro.

– Det är godkänt, säger Christoffer Edlund till SVT Sport efter Villas överlägsna premiärseger med 15-2.

Redan efter tio minuter hade Christoffer Edlund gjort två mål.

Han fortsatte med ytterligare två mål till i den första halvleken – och kostade dessutom på sig att bränna en straff.

I den andra halvleken fortsatte Edlunds målshow.

”Mycket utvecklingspotential”

Det blev ytterligare fyra mål från Edlunds klubba – och totalt förkrossande 15–2 för Villa.

Men det är inget nytt rekord från Edlunds sida. Han gjorde tolv mål i en match för Vetlanda mot Katrineholm 2009.

– Vi gjorde en bra match från start. Vi var sugna på att göra en bra premiär, och det tycker jag att vi gjorde. Men det kommer tuffare matcher för oss och vi drar inga stora växlar av det här, säger Christoffer Edlund till SVT Sport.

Förra säsongen vann han skytteligan med 72 gjorda mål – men en ny skytteligatitel är inte prio för Edlund.

– Det blir som det blir. Det viktiga är att vi hela tiden utvecklas som lag, och är så bra som möjligt när vi kommer till februari och mars. Det är SM-guldet vi strävar efter, säger Christoffer Edlund.

– Jag tycker att vi har ett ganska liknande lag som förra säsongen. Det finns mycket utvecklingspotential i gruppen, och det känns bra, fortsätter han.

Örebro, som gjorde sin första elitseriematch sedan 2009 hade det tufft. Det blev inte lättare när lagkaptenen Simon Folkesson fick rött kort i andra halvlek.

Örebropubliken fick dock se laget göra sitt första elitseriemål på tolv år när Anton Engström spräckte nollan i den 29:e minuten, och reducerade till 1–4.

Men mycket roligare än så blev det inte för hemmalaget. Villa var alldeles för överlägset i den här matchen.

Rättvik mållöst i comebacken

Även den andra nykomlingen i elitserien, Rättvik, fick en tuff premiär – mot det andra finallaget AIK.

Solnalaget åkte från Rättvik Arena med seger 7–0 efter ett hattrick av Isaac Karlsson.

Rättvik som inte spelat i den högsta serien på 70 år, får därmed fortsätta att vänta på lagets första mål i comebacken.

KLIPP: AIK nollade nykomlingen Rättvik