Jesper Eriksson sköt Villa till final. Foto: Bildbyrån

Villa Lidköping till final efter drama

Villa Lidköping blev i kväll klart för SM-final mot Edsbyn. Det efter att Jesper Eriksson gjorde det avgörande 3–2-målet i den åttonde förlängsminuten.

– Det var skönt se bollen gå in, säger Jesper Eriksson till Bandyplay.

Villa Lidköping fick också en bra start på bortamatchen då Johan Löfstedt gav gästerna ledningen med 1–0 efter 14 minuter spelade. Oskar Westh kvitterade bara sex minuter senare till 1–1 som stod sig halvleken ut.

Den fjärde finalmatchen skulle visa sig bli målsnål. Men efter 72 minuter spelade återtog Villa Lidköping ledningen.

Det efter att målvakten Jesper Thimfors hittade Martin Johansson, som kom direkt från utvisningsbåset, med ett jättekast. Martin Johansson gjorde inget misstag då han satte 2–1 via en Bollnäs-försvarare då bollen gick i en båge över Pertti Virtanen.

Stort drama

Men i den 90:e matchminuten kvitterade Bollnäs genom Daniel Mossberg som gjorde 2–2 efter en vacker soloprestation.

Väl i förlängningen var det Villa Lidköping som var starkast när Jesper Eriksson sköt regerande mästarna till final med sitt 3–2-mål i den åttonde förlängsminuten. Målet betyder att Villa Lidköping är klart för final.

– När de gjorde 2-2 kändes det som att vi inte skulle klara det för vi var rejält trötta. Men det var skönt se bollen gå in, säger Jesper Eriksson till Bandyplay.

SM-finalen spelas inför tomma läktare nästa lördag mellan Vila Lidköping och Edsbyn i Uppsala på Studenternas.

–Det är tungt spela finalen utan publik, men jäkligt häftigt vara i final ändå.