Boston Celtics bröt Golden States fina hemmasvit

Uppdaterad
Publicerad

Boston Celtics låg under med tolv poäng inför den sista perioden i den första NBA-finalen mot Golden State Warriors.

Då la gästerna i en högre växel och spräckte Golden States fina hemmasvit.

– Spelarna som inledde den fjärde perioden satte tonen och efter det kom vi igång, säger Bostons Al Horford till NBA.com.

Inför den första finalen hade Golden State plockat nio raka hemmasegrar i slutspelet. En svit som såg ut att utökas till tio då de ledde med tolv poäng när den fjärde perioden mot Boston Celtics körde igång tidigt i morse.

Då började gästerna hitta korgen.

– Spelarna som inledde den fjärde perioden satte tonen och efter det kom vi igång, säger Bostons Al Horford som satte sex treor i matchen.

Golden State Warriors stora stjärna Stephen Curry gjorde vad han kunde för att hålla hemmasviten vid liv, men till slut visade sig 34-åringen bli lite för ensam i offensiven. Klay Thompson lyckades till exempel bara peta i tre av sju trepoängsförsök och den defensive specialisten Draymond Green fick bara i fyra poäng.

Då blev det för svårt att stå emot lagmaskinen Boston.

– Det var bra att vi vann den här matchen, nu gäller det att få lite vila och förbereda sig för söndag. Vi vet att Golden State är riktigt bra hemma så vi kommer att ha våra händer fulla, säger Horford.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.