Bröderna Daniel och Gustav Hansson på basketplanen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se här hur många straffar ligans MVP Gustav Hansson sätter i rad. Foto: Bildbyrån

Bröderna Hansson ska lyfta Luleå mot fornstora dagar

Uppdaterad
Publicerad

Gustav och Daniel Hansson gör sin andra säsong tillsammans i BC Luleå. Efter semifinalförlusten mot Norrköping siktar bröderna på att ta Luleå till ett nytt SM-guld.

– Det hade varit speciellt att vinna SM-guld med sin brorsa och att vinna i Luleå med den kulturen, säger ligans MVP Gustav Hansson till SVT Sport.

Gustav Hansson, 29, och Daniel Hansson, 27, är uppväxta i Stockholm men har nu sitt hem i Luleå där de gör sin andra säsong tillsammans. Daniel gör sin sjätte för klubben totalt.

– Vi känner varandra som brorsor gör och såklart man känner varandra väldigt bra och det hjälper oss i vårt jobb som är på basketplanen, säger Gustav Hansson.

Säsongen 22/23 spelade även bröderna ihop i Umeå, den säsongen utsågs Gustav till ligans mest värdefulle spelare.

– Han är bra med bollen, han har bra blick för spelet, han är en bra scorer och en underskattad försvarare, säger Daniel Hansson om sin äldre bror.

Se hela reportaget med bröderna Hansson i spelaren nedan

Två basketspelare genomför en träningsövning på en basketplan. Den vänstra spelaren dribblar med bollen medan den högra står i försvarsposition. .

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bröderna Hansson om sitt brödraskap och om att ta Luleå mot fornstora dagar Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.