Dallas forward Luka Doncic attackerar mot Quinn Cook. Foto: TT Nyhetsbyrån

Största förlusten på tolv år för Golden State: ”En käftsmäll”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko och hans Golden State Warriors hade en blytung kväll hemma mot Dallas Mavericks i natt (91–126).

Regerande mästarna föll med hela 35 poängs marginal – lagets största förlust på tolv år.

– Det var en käftsmäll, säger forwarden Draymond Green till ESPN.

Golden State vilade storstjärnan Stephen Curry i natt och lagets skytte blev rejält lidande. Hemmalaget missade och missade och missade, medan Dallas var betydligt mer effektiva och förnedrade Warriors.

I halvtid var ställningen hela 74–46 till Mavericks, anledda av veteranen Dirk Nowitzki och rookien Luka Doncic.

Matchen slutade hela 126–91 till Dallas och den 20-årige slovenen Doncic imponerade mest med 23 poäng, tio assist och elva returer.

För Golden State var det säsongens största förlust efter att tidigare ha förlorat med 33 poängs marginal mot Boston den 5 mars. Enligt ESPN är det lagets största förlust under den framgångsrika eran under tränaren Steve Kerr, och den största sedan 2007.

– Vi fick en trög start och lyckades aldrig ta oss i kragen. Nu är det bara att spola ner den här matchen i toaletten och gå vidare, säger Steve Kerr till ESPN.

Svenske Jonas Jerebko spelade cirka 19 minuter och noterades för tre poäng. Storstjärnan Kevin Durant var poängbäst med 25, men hade trots det en tung kväll skyttemässigt.

– Jag tror att alla av oss har fått stryk på hemmaplan förut. Det är inget konstigt alls. Men det är en annorlunda upplevelse med tanke på hur mycket vi har vunnit de senaste åren. Som tur var har vi en ny match redan i morgon, säger han och blickar framåt mot hemmamatchen mot Detroit.

Golden State har förlorat sju av sina tolv matcher utan Stephen Curry den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.