Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/TT

Guldjagande tvåbarnsmamman vill sluta cirkeln: ”Blir så jäkla sugen”

Uppdaterad
Publicerad

Hon gjorde debut i högsta basketligan som 14-åring. Två decennier senare är Louice Halvarsson tillbaka i svensk basket .

Nu drömmer tvåbarnsmamman om ännu ett tillskott: SM-guld med moderklubben Södertälje.

Det har varit en lyckad karriär som tagit henne till sju länder och betydligt fler klubbar runtom i Europa sen första utlandsäventyret i ryska storklubben Spartak Moskva.

Där hade hon lagkamrater som amerikanska legendarerna Sue Bird och Diana Taurasi.

Ligor i Polen, Tjeckien, Ungern, Italien, Spanien och Frankrike har format centern till en toppspelare och också lett till över 130 landskamper.

Under resans gång har hon också hunnit bli mamma vid två tillfällen, men aldrig tvekat kring att återvända till basketen.

– Man blir ju så jäkla sugen. Jag har ju tagit tag i det ganska så direkt efter förlossning, tränat och byggt upp kroppen, så det har fallit sig ganska naturligt, säger Halvarsson till SVT Sport.

SM-guld givet mål

Framförallt har hon återförenats med två andra landslagsikoner och gamla lagkompisar, tvillingarna Elin och Frida Eldebrink, med ett givet mål: att vinna SM-guld med moderklubben.

– Jag hade inte så jättestora förväntningar på mig själv när jag gjorde comeback i augusti, men jag tycker ändå att det har gått bra. Det var en del tajming som saknades i början, men det kom ganska snabbt tillbaka.

Möter Norrköping i semi

Statistiken skvallrar om en bra återkomst. 17 poäng och nio returer i snitt i grundserien är precis vad Södertälje har hoppats på av sin center, men laget har haft en del gnissel. Storförluster mot huvudkonkurrenten Luleå har förmörkat baskethimlen och laget har bytt coach under säsongen.

– Det är ju så det är i sportvärlden. Tycker de att det är något inte funkar då måste man göra något åt det. Det är ju samma för en basketspelare, kommer jag utomlands och inte gör det jag ska, då blir jag ”cuttad”, säger Halvarsson som nu är mitt i en tajt semifinalserie mot Norrköping.

Klipp: Se hela reportaget med Louice Halvarsson här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.