Luleås Brooke McCarty-Williams stod för en mäktig prestation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luleås Brooke McCarty-Williams stod för en mäktig prestation mot Östersund. Foto: Bildbyrån

Ny överkörning av Luleå – kopplar semifinalgrepp

Uppdaterad
Publicerad

Luleå är på väg att återigen ta sig till SM-final. För andra hemmamatchen i rad var de överlägsna Östersund och vann till slut med hela 36 poäng poäng, 98-62.

Stjärnan Brooke McCarty-Williams var stekhet och stod för 31 poäng.

– En maktdemonstration. Luleå är ett lag som kör över sina motståndare. Det gör de även i dag, säger SVT Sports basketexpert Nick Rajacic.

Luleå Basket dundrar vidare mot ytterligare en SM-final. Hemmalaget kopplade direkt greppet om matchen och ledde klart redan efter period ett, 26-14.

På samma sätt fortsatte det. Östersund var konstant pressade och överkörda av ett återigen klart bättre Luleå. Luleå var framförallt heta i sin press i defensiven och jobbiga för sina motståndare.

– Det är svårt att vara sansade, det blåser konstant och man får den här pressen emot sig och vi har sett att inget lag har egentligen klarat av det den här säsongen, fortsätter Rajacic.

52 poäng av två spelare

– Det är jobbigt, de är där med sina händer och viftar och gör allting så att det typ inte är en enda sekund som det faktiskt känns lätt. Det är tufft ja, säger Astrid Sandberg Frankl i Östersund.

Två spelare stack ut för hemmalaget, poängspelarna Brooke McCarty-Williams med sina 31 poäng och Bria Goss som stod för 21 poäng, samt fyra returer.

Luleå tog därmed ledningen med 2-0 i matcher och är på väg mot en ny SM-final. Laget har sju SM-titlar de senaste nio åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.