Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Skrällen: Frankrike utslaget ur VM

Uppdaterad
Publicerad

Det var en måstematch för Frankrike när de ställdes mot Lettland. Med bara sekunder kvar vände Lettland ett underläge till vinst och skickar därmed hem en av förhandsfavoriterna.

– Vilken episk comeback, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

Efter premiärförlusten mot Kanada var det ett pressat Frankrike som ställdes mot Lettland i basket-VM.

Frankrike ledde sent i fjärde perioden när Lettland fick två straffkast – som förvaltades på bästa sätt av Rolands Smits. Därmed vände man från underläge 86-85 till 86-87.

– Frankrike är 37 sekunder från ett fullständigt fiasko, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

– Det är helt otroligt. Lettland har gått från alla de här poängen under till ledning, säger kommentatorn Peter Jonsson.

Två straffkast till för Lettland, där 23-årige Arturs Zagars klev fram och satte den ena men missade sitt andra, gjorde att Frankrike behövde sätta en trepoängare för att inte lämna mästerskapet.

Men fransmännen misslyckades att vända tillbaka matchen som slutade 88-86 till Lettland.

– Det här är en sensation av episka proportioner. Frankrike som varit topp tre senaste två VM åker ut direkt. Och Lettland? Vilken episk comeback, säger Nick Rajacic. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.