Klara Lundquist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klara Lundquist var inblandade i det mesta – se några av höjdpunkterna här. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Södertälje körde över Mark – tog elfte raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Botten mot toppen i basketligan.

Då körde Södertälje över Mark med 99-46 och förlängde segersviten till elva matcher.

Södertäljes basketdamer är fortsatt obesegrade i årets säsong av basketligan. Under onsdagskvällen kom elfte raka segern när man gjorde processen kort med gästande Mark.

Offensivt handlade det framför allt om två spelare i Södertälje. Klara Lundquist och Maria Jespersen gjorde lite vad de ville och landade båda på hela 35 poäng i matchen.

Plockade 13 returer

Redan efter sex minuter hade Södertälje 15-2 efter att Lundquist lagt i en lay up. Lundquist tog själv hand om den defensiva returen innan hon drev bollen över hela planen och la i två poäng för hemmalaget.

Den 24-åriga guarden var inblandad i det mesta och levererade inte bara poäng. Utöver de 35 poängen blev det också 13 returer, 9 steals och 7 assist.

Hade chansen att fixa tresiffrigt

Södertälje var flera nummer större än Mark och vann med 99-46. Hemmalaget hade chansen att fixa tresiffrigt, men i det sista anfallet gjorde Patricia Elias en turnover.

Södertälje toppar tabellen före Norrköping medan Mark ligger tia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.