Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nick Rajaci går hårt åt Finland efter landets tredje raka förlust i VM. Foto: Bildbyrån

SVT-experten sågar Finland: ”Noll stolthet, noll kämpaglöd”

Uppdaterad
Publicerad

Finland förlorade samtliga gruppspelsmatcher i VM.

Efter en finsk kollaps i andra halvlek drog medaljkandidanten Tyskland ifrån rejält vilket får SVT:s basketexpert Nick Rajacic att såga Finland.

– Jag tycker nästan att Finlands spelare och coacher ska skämmas för försvarsinsatsen i andra halvlek. Noll stolthet, noll kämparglöd, säger Rajacic i SVT:s sändning.

Finland, som var nordens enda representant i VM, var redan utslaget inför matchen mot klara gruppettan Tyskland.

Trots det inledde Finland piggast och hade 25-21 någon minut in i den andra perioden.

Sedan vaknade Tyskland till och i en match där lagets stjärnspelare i Dennis Schröder (15), Isaac Bonga (15) och Mortiz Wagner (12) alla fick igång poängskörden i en match som Tyskland tillslut vann med klara 101-75.

– Tyskland vinner välförtjänt och visar ännu en gång att de är en medaljkandidat. Det är mycket talang och bra lagkemi,  säger SVT Sports expert Nick Rajacic.

”Ska skämmas”

Därmed går Tyskland vidare till basket VM:s andra gruppspel med full poängpott.

SVT Sports expert Nick Rajacic skräder inte orden om Finland, som efter tre raka förluster får ställa in siktet på att spela placeringsmatch.

– Jag tycker nästan att Finlands spelare och coacher ska skämmas för försvarsinsatsen i andra halvlek. Noll stolthet, noll kämparglöd. Man får förlora stort, men man får inte ge upp, säger Rajacic.

Vidare menar Rajacic att han hade betydligt större förhoppningar på Finland, med storstjärnan Lauri Markkanen i laget.

– Inför turneringen var jag inspirerad när jag såg att vi skulle sända två av Finlands gruppmatcher för jag trodde att de skulle ha bra möjlighet att gå vidare. Men det dem visade i andra halvleken här, särskilt defensivt, är inte okej, det är på tok för dåligt.

Finlands Mikael Jantunen medger att förlusten blev lite väl stor.

– Motståndaren gör 100 poäng och då är det svårt att vinna. All kredd till Tyskland, ett av de bästa lagen i turneringen, men vi borde inte förlora med 30 poäng. Vad ska man säga, det är inte bra. Vi kan inte ändra på något men lära oss säger Mikael Jantunen till Yle efter matchen.

Här ser du basket-VM på SVT Play >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.